Edukacija za Certificiranog intrepretatora baštine

Interpret Europe CIG – trening, edukacija za Vodiča interpretatora baštine ili kako gomilu važnih stručnih informacija pretvoriti u zanimljivi doživljaj kulturne ili prirodne baštine

Edukacija za certificiratno interpretatora baštine /interpretacijskog vodiča – Certified Interpretive Gudie (CIG) namijenjena je svima koji žele unaprijediti vještine interpretiranja prirodne i kulturne baštine. Program se izvodi po licenci udruge Interpret Europe – europske udruge za interpretaciju baštine, a edukacija će vas upoznati s alatima, tehnikama i metodama pretvaranja “baštine” u “doživljaj”. Edukacija nije zamjena za licencu za turističke vodiče prema Zakonu o pružanja usluga u turizmu, ali je nadogradnja, usavršavanje za sve one koji na bilo koji način rade i predstavljaju prirodnu ili kulturnu baštinu. 

Program je vrlo intenzivan, edukacija traje 40 sati, uglavnom kroz aktivnosti na otvorenom kako bi se interpretaciji baštine pristupilo na drugačiji način. Umjesto da posjetitelja zatrpate informacijama i činjenicama koje mu ništa ne znače – naučite kako materijalnu ili nematerijalnu baštinu pretvoriti u osobno iskustvo  i posjetitelju omogućiti shvaćanje šire slike i dubljeg značenja prirodnog ili kulturnog dobra kojeg prezentiramo – interpretiramo.

Naučit ćemo kako inspirirati našeg posjetitelja, kako ga uključiti, kako mu omogućiti da svim osjetilima i emocijama doživi baštinski  – kulturni ili prirodni fenomen i sa sobom ponese najljepši suvenir : sjećanje i iskustvo na snažan doživljaj.

Edukacijske grupe imaju minimalno 8 i maksimalno 16 polaznika.
Cijena po polazniku je 1.500,00 HRK u organizaciji trenera
Uvjet za stjecanje Certifikata udruge Interpret Europe je i pristupanje udruzi i članstvo.
O tome više na ovom linku
Trenerica CIG – edukacija za Certificiranog interpretacijskog trenera: Samia Zitouni
Zainteresirani
za edukacije nakon 15.10.2021. molimo kontaktirajte nas na info@bestofzagreb.com

Edukacija za Certificiranog interpretacijskog vodiča u gradu Krku, od 21. do 23.05 i 29. i 30.05. 2021. U suradnji TZ otoka Krka, TZ Malinska, TZ Krk, TZ Omišalj, TZ Vrbnik, TZ Baška, TZ Punat i TZ Dobrinj.
Otok Krk vrvi prirodnom i kuturnom baštinom, materijalnom i nematerijalnom. Naši polaznici su svi profesionalni turistički vodiči koji su svladali tehnike i metode interpretacije baštine po principima udruge Interpert Euorpe. Alati koje su naučili omogućuju im da kreativne ideje pretvore u stvarne interpretacijske šetnje. Ekipa je bila izvandredna, znatiželjna – inspirirana i inspirativna! Rezultate već sada možete pratiti na Facebook stranicama spomenutih turističkih zajednica, na stranici bodulija.net i na zahtjev dobiti inforamciju o interpretacijskim razgledima na hrvatskom jeziku i mnogim drugim jezicima naših posjetitelja.

     

Edukacija za Certificiranog interpretacijskog vodiča u Splitu, od 19. do 23.10.2020. prošla je u sjajnoj atmosferi! Razvijali smo vještine otvorene komunikacije, interpretacijskog razgovora, otkrivali smo duboka značenja i tajne Splita! Alati koji nikog ne ostavljaju ravnodušnim, a naš tim pokazao je zavidnu kreativnost i dovitljivost 🙂 U organizaciji Splitsko-dalmatinske županije i uz partnera Interpretirajmo Hrvatska!
U Splitu su održale tri edukacijske grupe: za certificiranog interpretatora baštine, trenerice Samia Zitouni (Hrvatska) i Magdalena Kuś (Poljska), i jedna grupa za  za kostimiranu interpretaciju baštine pod vodstovom Marka Wallisa i  Valye Stergioti.

Rezultate naših edukacija možete pratiti na Facebook stranici Dalmacija Storytelling destinacija na kojoj su oglašene sve tematske ture polaznika edukacija. 

O udruzi pročitajte na ovom linku: Interpret Europe

Koordinator za Hrvatsku je Manuela Hrvatin.

Hrvatska franšiza: Interpretirajmo Hrvatsku

Iz tiska o edukacijama:

http://interpretirajmo-hrvatsku.hr/
https://www.tz-krk.hr/hr/interpret-europe-edukacija-za-certificiranje-interpretatora-bastine-na-otoku-krku
https://www.grad-krk.hr/interpret-europe-edukacija-za-certificiranje-interpretatora-bastine-otoka-krka
https://bodulija.net/u-krku-se-odrzava-drugi-dio-edukacije-interpret-europe/